Foie gras flambované na Demenovke s jablky a hrozny

Tuto delikatesu a doslova francouzskou národní památku, nám servíruje sám Francouz. Seznamte se prosím. Pan Alexandre Koplewsky, Bývalý pilot stíhačky, dnes pan šéfkuchař v Kremnických hotelu Golfer. Foie gras, v překladu "tlustá játra", je hromadění tuku v játrech vodních ptáků, především hus, získaná překrmováním a omezením pohybu ptáka. Existují však místa, kde je tato pochoutka zakázána, např.. V Chicagu. Dobrá zpráva. U nás na Slovensku se jí zatím můžete najíst do sytosti. Buď v restauraci "Ile de Ré" v Kremnici, nebo si ji uvaříte podle Alexandrova super tajného receptu. Ten vám odtajňuje Tefal. Dobrou chuť!

http://www.jaksetodela.cz/video/3938/foie-gras-flambovane-na-demenovke-s-jablky-a-hrozny