Výsledky hledání

skladovat - výsledky

Videá


Jak uskladnit kopr - recept jak...
Přidal: Evora
Počet vidění: 19804

Cesto na palacinky jednoducho a...
Přidal: Kaleidoskop
Počet vidění: 17043

Jak zpracovat a sušit si houby?
Přidal: personanongrata
Počet vidění: 5265

Jak skladovat avokádo
Přidal: Nobu
Počet vidění: 1760

Rady a tipy (3)

 

10 věcí, které potřebujete vědět o mouce

Když se řekne mouka, nejspíše se vám vybaví bílý prášek nebo krupička – surovina pro křehké a nadýchané moučníky. Jak je to v současnosti s moukou a obsahem lepku? Které mlýnské výrobky jsou pro nás specifické a jak se liší od zbytku světa? Jakou roli hrají produkty z mouky v naší výživě? Jak poznat kvalitní mouku? Nejrozšířenější a nejdostupnější potravinou na světě jsou cereálie. Hlavní obilovinou v Evropě, Americe, Austrálii a západu Asie je pšenice. Ve východní a jižní Asii a v některých zemích Afriky dominuje rýže, v Austrálii, v Jižní a Střední Americe a zbytku Afriky zase kukuřice. „U nás se také setkáváme s žitem a dále také s ovsem (na výrobu vloček) a ječmenem, který je hlavní surovinou pro pivovarský průmysl,“ informuje pro web akademiekvality.cz Pavel Filip, odborník ze Svazu průmyslových mlýnů ČR.

ĽAHKÝ VAJÍČKOVÝ ŠALÁT S JOGURTOM

Stačí nakrájať množstvo čerstvej, chrumkavej zeleniny a miesto majonézy pridať kvalitný biely jogurt. Najlepší je ten, ktorý zreje v tégliku. Dosiahnete tým správnu konzistenciu šalátu.

Aké jedlo zbaliť na cesty

Skoro každá rodina rieši cez prázdniny problém, aké jedlo si so sebou zbaliť na dovolenku či letný výlet. Spomínate si na časy, kedy sme na cesty vyrážali s vyprážanými rezňami zabalenými v alobale? Dnes už však čím ďalej, tým viac turistov uprednostňuje čerstvé suroviny alebo si dopraje občerstvenie cestou v reštauráciách. No pri niekoľkohodinových presunoch autom alebo autobusom môžeme na čerstvé potraviny zabudnúť. Lepšou voľbou ako hod-dog na benzínke sú zásoby z domu. Aké? Nie každá potravina sa hodí na cesty a v horúcich letných mesiacoch jedlo rýchlo podlieha skaze. "Úplne vyhnúť by ste sa mali prevážaniu surového mäsa, vajec a mliečnych výrobkov. Stačí im pár hodín v teple a už sú v nich namnožené nebezpečné mikróby. Ani časom overené rezne či toasty v igelitových vreckách nie sú práve ideálne, pretože sa rýchlo zaparia a pokazia. Rovnako aj šunka a mäkké syry neznášajú dlhšie cestovanie, a to bez ohľadu na dátum spotreby. Ten je smerodajný len pri uchovávaní v chlade, nie v taške v aute, "vysvetľuje Vojtěch Čambala, riaditeľ kvality a vývoja spoločnosti Hamé. Aké potraviny sa teda hodia aj na dlhšie cesty? Prinášame vám tipy, aké jedlo si môžete bez obáv zbaliť na dovolenku: